Competition entry for The Sunshine of Hope School
       
     
 Design stages
       
     
 The proposal envisages a network of internal spaces and transitional exteriors tracing their journey through the school. The fragmented form is inhabited by an intricate web of courtyards and niches generating connections and separations between the public and private sectors; accessible through knitted pathways acting as breezeways for the summer months. The semi-public spaces where pupils gather, learn, play and interact provide the opportunity for social and formal exchanges to occur.   
       
     
 Daylight is a driving force in the school. The passing of the day is mapped as the sunlight gently perambulates/ promenades its way from room to room around the building. Direct sunlight is a temporary visitor in the courtyards, making these into temporary pools of light and spaces of cool shadow.  The building is forged from intimate spaces, formal spaces, larger communal spaces and intermediate transitory ones creating a malleable social and educational substance designed to accommodate various daily activities. The generous panoramic views over the rolling landscape are offered throughout the outer skin of the building. The top level is where they become the most affecting, in conjunction to the vivacious roof landscape responding to its surroundings.
       
     
 The building is forged from intimate spaces, formal spaces, larger communal spaces and intermediate transitory ones creating a malleable social and educational substance designed to accommodate various daily activities. The generous panoramic views over the rolling landscape are offered throughout the outer skin of the building. The top level is where they become the most affecting, in conjunction to the vivacious roof landscape responding to its surroundings.
       
     
model final 13.jpg
       
     
white.jpg
       
     
Competition entry for The Sunshine of Hope School
       
     
Competition entry for The Sunshine of Hope School

The Sunshine of Hope School lies in one of Mian Yang’s hidden natural gems - a healing landscape to be experienced and enriched, characterised by a re-emerging community in a post-quake era.

 Design stages
       
     

Design stages

 The proposal envisages a network of internal spaces and transitional exteriors tracing their journey through the school. The fragmented form is inhabited by an intricate web of courtyards and niches generating connections and separations between the public and private sectors; accessible through knitted pathways acting as breezeways for the summer months. The semi-public spaces where pupils gather, learn, play and interact provide the opportunity for social and formal exchanges to occur.   
       
     

The proposal envisages a network of internal spaces and transitional exteriors tracing their journey through the school. The fragmented form is inhabited by an intricate web of courtyards and niches generating connections and separations between the public and private sectors; accessible through knitted pathways acting as breezeways for the summer months. The semi-public spaces where pupils gather, learn, play and interact provide the opportunity for social and formal exchanges to occur.

 

 Daylight is a driving force in the school. The passing of the day is mapped as the sunlight gently perambulates/ promenades its way from room to room around the building. Direct sunlight is a temporary visitor in the courtyards, making these into temporary pools of light and spaces of cool shadow.  The building is forged from intimate spaces, formal spaces, larger communal spaces and intermediate transitory ones creating a malleable social and educational substance designed to accommodate various daily activities. The generous panoramic views over the rolling landscape are offered throughout the outer skin of the building. The top level is where they become the most affecting, in conjunction to the vivacious roof landscape responding to its surroundings.
       
     

Daylight is a driving force in the school. The passing of the day is mapped as the sunlight gently perambulates/ promenades its way from room to room around the building. Direct sunlight is a temporary visitor in the courtyards, making these into temporary pools of light and spaces of cool shadow.

The building is forged from intimate spaces, formal spaces, larger communal spaces and intermediate transitory ones creating a malleable social and educational substance designed to accommodate various daily activities. The generous panoramic views over the rolling landscape are offered throughout the outer skin of the building. The top level is where they become the most affecting, in conjunction to the vivacious roof landscape responding to its surroundings.

 The building is forged from intimate spaces, formal spaces, larger communal spaces and intermediate transitory ones creating a malleable social and educational substance designed to accommodate various daily activities. The generous panoramic views over the rolling landscape are offered throughout the outer skin of the building. The top level is where they become the most affecting, in conjunction to the vivacious roof landscape responding to its surroundings.
       
     

The building is forged from intimate spaces, formal spaces, larger communal spaces and intermediate transitory ones creating a malleable social and educational substance designed to accommodate various daily activities. The generous panoramic views over the rolling landscape are offered throughout the outer skin of the building. The top level is where they become the most affecting, in conjunction to the vivacious roof landscape responding to its surroundings.

model final 13.jpg
       
     
white.jpg