Chessington 3
       
     
 This old mansion in North London has undergone a very delicate strip-out and refurbishment. The house has received now a new and welcoming entrance. The ground floor has a new reception area, a dining enjoying a contemporary classic look. The rear of the ground floor has now a new open rear kitchen-living room overlooking the garden. The skylights add light to the already deep space.   
       
     
 Kitchen by Neil Lerner
       
     
34Chessington_011.jpg
       
     
 The extensive refurbishment required the removal of original house wooden wall panelling, construction of one large rear extension to open to the garden, and optimisation of the layout. Studio Basheva introduced modern elements and soft finishes to achieve the warm look the client requested. 
       
     
 Rear extension offering the view towards the rear garden.
       
     
34Chessington_004.jpg
       
     
 Integrated lighting feature in the stairs
       
     
34Chessington_002.jpg
       
     
 All bedrooms enjoy en-suite facilities.
       
     
 The first floor has undergone a rationalisation to accommodate 3 bedrooms, 3 bathrooms and a study. The top floor disused attic space has been now converted into a master bedroom with dressing and en-suite facilities.   
       
     
34Chessington_083.jpg
       
     
Chessington 3
       
     
Chessington 3

Client:  private

Location:  Chessington Avenue, London N3

Budget:  undisclosed

Status:  Complete 2015

 

 This old mansion in North London has undergone a very delicate strip-out and refurbishment. The house has received now a new and welcoming entrance. The ground floor has a new reception area, a dining enjoying a contemporary classic look. The rear of the ground floor has now a new open rear kitchen-living room overlooking the garden. The skylights add light to the already deep space.   
       
     

This old mansion in North London has undergone a very delicate strip-out and refurbishment. The house has received now a new and welcoming entrance. The ground floor has a new reception area, a dining enjoying a contemporary classic look. The rear of the ground floor has now a new open rear kitchen-living room overlooking the garden. The skylights add light to the already deep space.

 

 Kitchen by Neil Lerner
       
     

Kitchen by Neil Lerner

34Chessington_011.jpg
       
     
 The extensive refurbishment required the removal of original house wooden wall panelling, construction of one large rear extension to open to the garden, and optimisation of the layout. Studio Basheva introduced modern elements and soft finishes to achieve the warm look the client requested. 
       
     

The extensive refurbishment required the removal of original house wooden wall panelling, construction of one large rear extension to open to the garden, and optimisation of the layout. Studio Basheva introduced modern elements and soft finishes to achieve the warm look the client requested. 

 Rear extension offering the view towards the rear garden.
       
     

Rear extension offering the view towards the rear garden.

34Chessington_004.jpg
       
     
 Integrated lighting feature in the stairs
       
     

Integrated lighting feature in the stairs

34Chessington_002.jpg
       
     
 All bedrooms enjoy en-suite facilities.
       
     

All bedrooms enjoy en-suite facilities.

 The first floor has undergone a rationalisation to accommodate 3 bedrooms, 3 bathrooms and a study. The top floor disused attic space has been now converted into a master bedroom with dressing and en-suite facilities.   
       
     

The first floor has undergone a rationalisation to accommodate 3 bedrooms, 3 bathrooms and a study. The top floor disused attic space has been now converted into a master bedroom with dressing and en-suite facilities.

 

34Chessington_083.jpg