Bethnal Green
       
     
  The client requested from the studio to convert this Grade 2 listed building to 9 bedrooms, 4 bathrooms with a floor of communal space. The ground floor to be converted to commercial space to link with the strip of shops of Bethnal Green Road.   
       
     
  The building has suffered a number of fires and leaks was found in disrepair and dilapidation prior to works commencement.   A procedure of delicate redesign has gone through to retain as much as possible of the original buildings fabric.
       
     
  The client called for a dynamic layout design whereby the top floors were to be converted to residential flats and the ground and basement to accommodate the diverse commercial activities.
       
     
IMG_1961.JPG
       
     
 The rear of the first floor benefits now from a brand new rooftop terrace over the rear extension. 
       
     
IMG_1959.JPG
       
     
       
     
1201_Bethnal Green_S_PR_01 BFL (1).jpg
       
     
1201_Bethnal Green_S_PR_01 GFL (1).jpg
       
     
1201_Bethnal Green_S_PR_01 FFL (1).jpg
       
     
1201_Bethnal Green_S_PR_01 SFL (1).jpg
       
     
1201_Bethnal Green_S_PR_01 section (1).jpg
       
     
Bethnal Green
       
     
Bethnal Green

Client:  private

Location:  Bethnal Green Road, London E1

Budget:  undisclosed

Status:  Completed 2015

 

  The client requested from the studio to convert this Grade 2 listed building to 9 bedrooms, 4 bathrooms with a floor of communal space. The ground floor to be converted to commercial space to link with the strip of shops of Bethnal Green Road.   
       
     

The client requested from the studio to convert this Grade 2 listed building to 9 bedrooms, 4 bathrooms with a floor of communal space. The ground floor to be converted to commercial space to link with the strip of shops of Bethnal Green Road.
 

  The building has suffered a number of fires and leaks was found in disrepair and dilapidation prior to works commencement.   A procedure of delicate redesign has gone through to retain as much as possible of the original buildings fabric.
       
     

The building has suffered a number of fires and leaks was found in disrepair and dilapidation prior to works commencement.
A procedure of delicate redesign has gone through to retain as much as possible of the original buildings fabric.

  The client called for a dynamic layout design whereby the top floors were to be converted to residential flats and the ground and basement to accommodate the diverse commercial activities.
       
     

The client called for a dynamic layout design whereby the top floors were to be converted to residential flats and the ground and basement to accommodate the diverse commercial activities.

IMG_1961.JPG
       
     
 The rear of the first floor benefits now from a brand new rooftop terrace over the rear extension. 
       
     

The rear of the first floor benefits now from a brand new rooftop terrace over the rear extension. 

IMG_1959.JPG
       
     
       
     
Celebrattion at Bethnal Green

The client has recently arranged for a celebration at the newly finished house. 

Footage and drone shots curtesy of http://sohus.co.uk/

1201_Bethnal Green_S_PR_01 BFL (1).jpg
       
     
1201_Bethnal Green_S_PR_01 GFL (1).jpg
       
     
1201_Bethnal Green_S_PR_01 FFL (1).jpg
       
     
1201_Bethnal Green_S_PR_01 SFL (1).jpg
       
     
1201_Bethnal Green_S_PR_01 section (1).jpg